torstai 30. kesäkuuta 2011

Kuvia tontilta..

Tässä joitakin kuvia tontiltamme. Kuvat on iltahämärässä otettuja, eivät kovin hyviä. Varsin keskeneräistä on kaikkialla, mutta hiljaa hyvä tulee.
Vaikka välillä tuntuu etteivät  nämä työt valmistu ikinä. Ja sitä mukaa mitä valmistuu sitä mukaa niitä syntyy lisää. Talon laajennus on kodinhoitohuonetta vaille valmis. Ja nyt on koko projekti toistaiseksi jäähyllä, sillä nyt vain säästetään. Siihen uppoaa aika mälli rahaa ja lainaa ei lisää oteta kevyin perusten, kun näinkin pärjää. Tämän hetkinen projektini on uusia tontin tien sivun puoleinen aita. Haaveena on rakentaa talon takana olevalle korkean rinteen päälle puusauna, josta olisi näkymä vesijärvelle. Myös autotallin laajennus saattaa olla edessä.. Autojen paikkaa pitäisi laajentaa kaksi kertaa suuremmaksi + lukematon määrä kaikkea pientä ja suurempaa hommaa.

Talo sisäänkäynnin puolelta.

 Tahdoin tällaisen pyöreän terassin..
ja pappahan näppäränä tekas mulle sellasen.. :)
No ok.. joutu siinä itekki töitä ukon kanssa tekee.
Pappa ku on sellanen ettei arastele mulle työkalui antaa vaa laittaa tekee siinä missä itekki.

Tässä grillille vievät alaportaat. Tällä alueella on ihan kauheesti laitettavaa.
Koskahan mahtaa valmistua, kun tää ainainen rahapula vaivaa?
Jos tänä kesänä edes jotain sais tuon eteen tehtyä?

Rinteen kivikkoihin haluisin istuttaa vaikka mitä kivoja kasveja ja luoda kivikkoa lisää tontilta löytyvistä kivistä. (Joita riittää, tervetuloa hakemaan!) Kukkapenkit on kesken ja taustalla näkyvä rinne täysin laittamatta. Grillin alla rinteestä on tarkoitus osa peittää kivi/hiekka/multa sekoituksella ja istuttaa
siihen lisää kaikenlaista värikästä kivikkokasvia mukavasti sommitellen ja lopulle alueesta joitakin havukasveja hakepedillä. Laatoitetun alueen päähän jää vielä iso kivistä rakennettu kukkapenkki,  johon pitäisi kärrätä multaa ja istuttaa pensaita tms. Mullan vieminen tuonne onkin varsin mukava juttu, sillä sinne ei oikein pääse kuin portaita myöten.. ja työnnäpä nyt kottikärryjä portaita myöten? Portaiden yläpuolella näkyvälle laatoitetulle alueelle on tarkoitus rakentaa mahdollisimman hyvin luontoon hukkuva "pergola" oleskeluun valokatteella. Pergolan kahdelle sivulle on tarkoitus rakentaa kevyt koristeellinen aita,
jota myöten köynnökset saavat kasvaa pergolan kyljille ja katolle. Portaiden päähän tehdään kaariportti, johon saa myös kasvaa köynnöstä. Sitten siel ois joskus kiva grilliherkkuja mussuttaa. :)

Tuossa takana neilikoitten välissä kasvaa myös alua keltamaksa-ruohoa, joka alkaa pian kukkimaan.
Syksyllä voisi siitä hiukan jakaa tuonne rinteeseen.

"Pergola" on tarkoitus rakentaa tuosta edessä olevan puskan vasemmasta reunasta vasemmalle päin, niin ettei kate tule portaiden kulkuväylän päälle. Siinä se on papalla nyt miettimistä, että miten siitä saadaan tehtya samalla mahdollisimman huomaamaton rakennelma, mutta lumen painon kestävä?

Tuohon kannon ympärille eteen yritän kasvattaa sammalleimua matoksi. Harmi kun sen kukinta on mennyt jo ohi. Se kukkii upeasti. Alue olisi jo muuten umpeen kasvanut, jos lumen paino ei olisi tukahduttanut osaa kasveista kannon viereltä.

 Tässä kasvaa tällainen mulle "yksivuotisena" kesäkukkana myyty neilikka varsin mukavasti toista vuotta.
Kuvat on iltamyöhällä otettuja, mutta saa niistä jonkinlaisen kuvan paikasta. Otan parempia kunhan kerkiän ja säät sallii.

 Tällainen puucee pihanperälle tehtiin. :) Ja yllätys yllätys.. täältäkin löytyy kivikkoa.




2 kommenttia:

  1. Ihanan kaunis piha sulla! Tule meillekin laittamaan tai ainakin ideoimaan mitä vois tehdä ;) Noista neilikoista niin mulle torimyyjä sanoi että talvehtivat jos istuttaa tarpeeksi syvään. On ainakin tänä vuonna kukkinut uudestaan. Eivät varmaan uskalla mainostaa jos istuttaa väärin.

    VastaaPoista