sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Illalla kuului omituista ääntä talon takaa ja mieheni meni katsomaan. Kanahaukka oli ajautunu trampoliinin sisään turvaverkkojen väliin! Ja sinkoili siellä hädissään verkosta verkkoon yrittäessään ilmaan. Mutta eihän tuollainen pieni ympyrä riitä haukalle lentoon lähtöalustaksi, kun pitäisi suoraan ylöspäin nousta. Pääsi haukka polo kuitenkin trampan suojaverkon reunalle taisteltuaan hengähtämään. Siinä se istui hetken ja läähätti. Onneksi lintu ei vahingoittunut.

Upea kallisarvoinen lintu! Mutta pitääkö sen tulla just meidän tontille miun kanoja kyttää? Tähän asti olen nähnyt sen lentelevän vain pellon toisella puolella. Ensimmäistä kertaa näin sen näin lähellä tonttia ja mun KANOJA. Toivottavasti olisi nyt säikähtänyt sen verran ettei heti tule takaisin.

Olen haaveillun ottavani pienen parven viestikyyhkyjä, mutta tämä haukan läsnäolo kyllä kaataa haaveet ainakin toistaiseksi viestikyyhkyistä. Toivon ettei tilanne pahene niin, että joudun aitaamaan kanoille ulkoiluaueen, koska en uskalla pitää niitä vapaana. Tähän asti ei ole ollut uhkaa metsän eläimistä ja ulkotarha on pedon pitävä ja kanat on saanut vapaina kulkea pihassa vaaratta.

Pikku Piialle muuten kuoriutui 5 terhakkaa tipua.
Tipitiille annetuista munista taas tuskin kanoja syntyy, kun nuori rouva on "unohtanut" munansa muutaman kerran ja palannut pesälle vasta liian myöhään ja munat on ollut jo viileitä. Pitäisi vaan tylysti ottaa munat siltä pois, mutta mielessä elää kuitenkin ajatus.. entä jos sittenkin? Ja pelkään heittäväni elävät tipun alut metsään? Järjellä ajateltuna on hyvin epätodennäköistä, että niistä mitään enää kuoriutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti