sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Minimuna

Tästä ei kananmuna pienene!
Löytyi tänään pesästä tällainen minimuna. Kuvassa on tulitikkuaski näyttämässä koon realistisuutta. Toinen muna kuvassa on taas tavallinen kääpiökochinin muna. Sekin kaupan munaa reilusti pienempi.


Kerran aiemmin taas pesästä löytyi normaalimunaa kaksinverroin pidempi muna, jossa oli kaksi keltuaista. Olisikohan tästä kuoriutunut kaksoset? :) Mikähän minikana tuosta minimunasta mahtaisi kuoriutua? ;)

Tipi tunkee yhä väkisin Pian kanssa samaan pesään hautomaan, joten annoin sille tänään kaksi omaa munaa haudottavaksi viereiseen pesään, jotka joka päivä vaihdan uusiin jotteivat lähde kehittymään. Näin saan sen ehkä pysymään pois Pian pesästä ja Pia saa rauhassa hautoa.
Ajattelin loppuvaiheessa siirtää Pialta kolme munaa Tipille noista jo puoltoista viikkoa haudotuista. Vielä en tee niin, sillä pelkään, että kun Tipi lähtee pesästä syömään, se meneekin sen jälkeen Pian pesään ja pyrkii sinne hautomaan ja unohtaa omat munansa oman onnensa nojaan. Katsotaan nyt, kuin tässä sitten käy?, kun kahdella kanalla on yhtäaikaa samanikäisiä tipuja. Munanetissä herätin keskustelua aiheesta ja sain vastaukseksi, että monella onnistuu hyvin useiden tipueiden hoito kanoillaan samaan aikaan. Joten toivon ettei tule ongelmia. Matamin tipusilla alkaa hahmottumaan jo siipisulkien kärjet ja ne ovat tosi reippaita pikku menijöitä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti