tiistai 2. elokuuta 2011

Perhanan kanahaukka istui väijyssä n. 20metrin päässä kanatarhasta sähkölinjan päällä tontin reunalla. Ei keretty kuitenkaan kuvaa siitä saada. Omituinen paikka minusta haukalle, luulisi olevan hutera alusta sen verran kookkaalle linnulle?
Mietityttää hiukan myös tuon Tarun turvallisuus? Mahtaakohan tuon kokoinen haukka yrittää saaliiksi noin 4 kiloista koiranpentua?
Kanaraasut kökkivät ulkokanalassaan ja pyrkivät ovesta ulos, kun sitä hiukankin raottaa ja kotkottaavat mulle näreissään, kun en laske niitä pihalle. Ei siinä vissiin muu auta, kuin alkaa rakentamaan tarhaan kevyempää lisäjatkoa, jonka turvissa pääsevät rakkahat kanaset pihamaalle.

Pikkutipusista on varattu pieni parvi, kunhan kasvaavat hiukan suuremmiksi, jotta sukupuolet erottuvat. :) Muuttavat sitten ihan tänne Hollolan seudulle. Kiva saada tänne uusia kanaharrastajia!
Ja ylimääräiset kukkopojat joutuvat pataan tai koiranruoaksi syksyllä, eli talvikanalan laajennukselle ei pakollista tarvetta olekaan, mutta taidetaan laajentaa sitä silti.. ;)

1 kommentti:

  1. Vai että kanahaukka on ruvennu ihan kytikseen:(
    Millonkas alkaa sen turvallisen ulkotarhan rakennus,voisin tulla ehkäpä talkoisiin jos koululta sit kerkeis;)

    VastaaPoista