maanantai 15. elokuuta 2011

treeni 15.8

Tosikkoryhmän rata 15.8.

Ei ollut tänään sopiva treenirata kummallekaan koiristani. Sillä tarvin niille nyt motivaatiota ja vauhtia nostavia lennokkaita ratoja. Tämä on jonkinverran vauhtia tappava rata, jossa on paljon pyöritystä, ei sopiva koirieni tämän hetkiseen vireeseen, vaikka monesti olen pitänyt tämän tyyppisistä radoista.

Nappi kuitenkin suoritti rataa melkoisen hyvällä vauhdilla ja motivaatiolla irroten pari kertaa väärälle esteelle.
Kohdassa 4-5 se suoritti myös välissä olevan esteen 6 (4-6-5), olisi pitänyt ohjata tarkemmin. Seuraavilla kerroilla onnistui hyvin tuo kohta. Toinen väärälle esteelle irtoaminen tapahtui kohdassa 9-10-14. Tämäkin onnistui seuraavilla kerroilla. Kepeillä se taas pari kertaa aloitti väärästä välistä. Ainainen kakkosvälin syndrooma. Koska oli hyvä mahdollisuus päästä koiran edelle opetin sitä ottamaan apua keppien sisäänmenoon ohjaavasta kädestä - tämä onnistui hyvin.

Pennillä tämä rata ei sopinut alkuunkaan tänään. Se lähti hyvällä motivaatiolla tekemään töitä ja varastikin lähdöstä innoissaan, mutta sammahti nopeasti. Kyllä rata suoritettua tuli ihan puhtaasti, mutta lennokkuus ja motivaatio suorittaa rataa kuoli moniin käännöksiin. Alussa se  irtosi Aalle luvatta, mutta toimi seuraavilla kerroilla.  Vauhdin sammuttua kepeillä vauhti muuttui suorastaan etanamaiseksi. Aan alastulot oli hitaita ja huonoja.
Lopuksi tein suorempia pätkiä esim: 1-2-12vääräpää -7 ja 1-2-12-3 jolloin sain hiukan motivaatiota kohoamaan. Tämän jälkeen kepitkin sujui hiukan rivakammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti