sunnuntai 25. syyskuuta 2011

25.9 Kisat Helsingissä

Tänään olin Pennin kanssa Helsingin Agilityurheiljijat ry:n järjestämissä kisoissa Purina areenalla.
Nappi ei voinut osallistua, koska on doping varo ajalla antibiootti kuurin vuoksi.

Herätys oli tuskaisan aikainen. Jo klo 8:00 alkoi minikolmosten  A hyppy radan rataan tutustuminen.
Tämä tarkoitti sitä, että keretäkseni kisapaikalle, minun piti lähteä kotoa jo klo 6:15 ajamaan kohti Helsinkiä. Onneksi mun autoon viimeinkin eilen asennettiin soitin, jotta voin kuunnella radiota ja musiikkia yksin ajaessani, sillä mulla on paha taipumus torkahdella auton rattiin väsyneenä ja radio auttaa edes vähän pysymään skarppina ajaessa. Kerkesin nippanappa ajoissa kisa paikalle.
Tuomarina kisoissa toimi minulle uusi ja tuntematon tuomari Asko Jokinen. Hän oli tehnyt mukavan lyhyet radat, sillä pisimmälläkin radalla oli vain 18 estettä. Tämä ei kyllä tarkoita sitä, että radat olisivat olleet liian helppoja.

Hyppyrata oli minusta helpoin ja hauskan vauhdikas rata. Tältä radalta Penni saikin nollan.
Se lähti radalle hiukan hitaasti ja syttyi liikkeelle vasta ensimmäisen putken jälkeen. Tässä menetettiin arvokkaita sekunteja. Keppien alku  sujui myös hiukan hitaasti puoleen väliin saakka, jonka jälkeen vauhti taas lisääntyi. Luulen, että se johtui siitä että, käännyin aavistuksen kohti koiraa ennen ekaa keppiväliä ja se hidasti ja lähti epävarmasti kepeille, kysyen onko tää ok? Oon aika hyvin  päässyt tästä tavastani jo eroon, mutta aika-ajoin se nostaa päätään, onneksi ei tänään täysin koiraa lamauttavasti. Mun vaan hitsi pitäis muistaa luottaa siihen, että se osaa!
Rata onnistui kuitenkin virheittä ja ihanne aika alittui tuloksella -1.92. Tälla tuloksella sijoittuen 11/29. Häviten luokan voittaneelle shetlannin lammaskoiralle lähes viisi sekuntia. Mutta olen tosi tyytyväinen tulokseen, sillä tämä oli nyt Pennin ensimmäinen nolla kolmosluokassa. Sillä on nyt takana 18 kolmosluokan rataa, joista 12 on hylkyjä ja 5 tulosta ja nyt odotettu 0. Pääasiassa hylyt ovat johtuneet väärälle esteelle irtoamisesta ja näin väärän radan suorittamisesta.

Tässä hyppy radan ratapiirros.


Seuraavaksi oli vaativampi agility rata. Tässä piirros.

Tämä rata menikin sitten ihan överiksi. Valitsin väärän ohjaus tavan puomin (3) jälkeen viedäkseni sen seuraavalle hypylle(4).  Yritin kohdassa valssata puomin alastulo kontaktin jälkeen, mikä oli täysin tuhoon tuomittu ja järjetön ohjaus tähän kohtaan. Mutta, on se niin hyvä näin jälkeenpäin olla viisas. ;) Väärin valitun ohjauksen vuoksi koira irtosi esteelle numero 12 väärästä suunnasta ja  reippaana tyttönä Penni ajatteli vielä jatkaa matkaa edessä näkyvälle putkelle. No hylkyhän tältä radalta siis seurasi. Mutta on se kiva että koira hakee ja irtoaa esteille. :D

Viimeisenä, mutta ei helpoimpana oli tällainen vauhdikas rata.
Tällä radalla kompastuin taas vanhaan virheeseen, olen siis tehnyt saman ennenkin onnistumatta. Vaihdoin ennen rataa suunniteltua ja rataan tutustumisessa harjoiteltua ohjaustani. Eli kohdassa 9-10 harjoittelin rataan tutustumisessa kohtaan sylkkärin, mutta katsellessani muiden suorituksia päätin yrittää kohtaan valssia. Jä tänäänhän ei siis tosiaankaan ollut mikään valssipäivä.. ;)
Kisa radalla harjoittelematon valssini ohjautui hiukan väärään suuntaan työntäen Pennin keppien väärälle puolelle. Eli koira epäonnistui keppien sisään menossa saaden ekat 5 virhe pistettä ja menettäen aikaa tilannetta korjatessa, toinen virhe seurasi viimeisessä keppi välissä, kun koira jätti kepit kesken (+ 5vp). Korjasin keppien vikan välin ja jatkoin rataa. Tuloksena radalta 10vp. ja ihanne ajan ylitys 4.22 sekunnilla. Muuten rata sujui varsin mukavasti paitsi, että puomin viimeinen alastulo kontakti oli hilkulla epäonnistua. Vauhtiakin tällä radalla oli mukavasti ja ihanne aika olisi alittunut kevyesti, jos virheitä kepeillä ei olisi tullut. Vaihteeksi tällaisia virheitä, eikä ainaisia vääriä ratoja väärälle esteelle painelusta. :)

Sellainen kisapäivä, ei hullummin pikku "arpakoneeltani" lainkaan.
Kisojen jälkeen matkaisin vielä moikkaamaan Tarun, Napin ja Pennin kanssa Aslania ja Valtsua perheineen Kirkkonummelle. Laitankin myöhemmin kuvia esille Tarun ja Aslanin tapaamisesta.
Oli ihana nähdä Aslania taas. Se on niin ihanan lutunen lapanen ja aivan kyltymätön peuhaaja. :)

Tässä vielä viime torstain Korkeavireen treenirata.

Jäi treenikuulumiset silloin kertomatta, mutta kirjoitan nyt jotakin.
Oli muuten huipputehotreenit, sillä muita ryhmäläisiä ei ollut ja juoksin kahden koiran kanssa yksinään Emilian ohjauksessa lähes tunnin putkeen.
Tätä rataa harjoitellessa huomattiin, että Nappi tarvitsee lähettää paljon voimakkaammin niistoihin kuin Penni, mutta irtoaa sivuttais suunnassa paremmin kuin Penni. Vaikka Pennikin kyllä irtosi sivuttais suunnassa esteelle 2 ohjattuna esteen 3 edestä paljon odotuksiani paremmin.
Ensin harjoiteltiin rataa kahdessa erässä. Ensin esteet 1-10 ja sitten 10-22 ja lopuksi sitten koko rataa.
Napin kanssa en tehnyt koko rataa, sillä tuntui, että se oli hiukan väsynyt. Näinkö ollut antibiootti kuurilla vaikutusta asiaan? Mutta Pennin kanssa tein lopuksi radan puhtaasti virheittä.
Mieltä lämmitti Emilian sanat. "Oot ensimmäinen ja viimeinen, joka on onnistunut tekemään radan puhtaasti nollana". :) Siis Pennin kanssa! :D Ja rataa on eräskin koirakko viikon aikana treenannut ja oltiin nyt viikon viimeinen treeniryhmäläinen ja ainoa, joka on onnistunut tässä puhtaasti! Kait me sitten jotakin kuitenkin osataan. :) Kiitos Emilia. :) Ei hylkyputki takana tunnu niin painostavalta, kun saa tällaista palautetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti