keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Huijasin teitä! Hittovie!

Mie kanssa oon huiputtaja! ;)

Tipuja odotellessa, rupesi koneessa olevat kolme munaa ihmetyttämään, kun ei minkäänlaista liikettä ole havaittavissa. Päätin sitten läpivalaista ne taasen, jotta näen onko niissä liikettä. Niin todettavissa oli että kyllä ne vaan on mennyt kesken jo muutama päivä sitten ja on se on täytynyt olla nähtävissä jo viime läpivalaisu uutisteni aikaan, jolloin väitin kaikkien 12 munan kehittyvän yhä.
Valaisin silloin laiskuuttani olohuoneen hämärässä, enkä piiloutunut munineni kaappiin. Jäi sitten puutteellisessa valossa huomaamatta, että eivät ne olekaan täysiä, vaan sisältö on valunut elottomana munan toiseen päähän ja tummanmusta verirengas lilluu munassa. Heikossa valossa näyttivät aivan täyden mustilta.
Siis yhdenkään muualta saadun munan haudonta ei onnistunut! Kahdeksasta munasta neljä lähti kehittymään, joista kaksi meni kesken varhaisessa vaiheessa ja loput kaksi loppuvaiheessa.  Miten harmillistä. Muualta tulleiden munien haudonta prosentti siis 0%! Plaah! Mikäköhän kumma näissä munissa oli vialla?
Onneksi minulla oli koneessani myös omien kanojen ni munia joissa on jo nyt hyvä kuoriutumisprosentti. Muuten olisin epäillyt koneessa olevan jotakin vikaa.
Omien kanojen kymmenestä munasta kaikki lähtivät kehittymään ja yksi on mennyt kesken myöhäisessä vaiheessa. Nyt niistä on jo 7 kuoriutunut. Yksi piippaa ja yrittää kuoriutua ja yhden laskettu kuoriutumisaika on vasta yli huomenna. Mutta aika hyvä 70%:n kuoriutumisprosentti jo nyt omilla kanoilla ja toivottavasti senkun paranee.

Toivottavasti tuo yksi piippaava tuolta vielä kuoriutuu. On piipannut jo aika kauan ja kuoressa on ollut pieni särö jo pitkään, mutta kuoriutuminen ei tunnu edistyvän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti