tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tipuja odotellessa. :)

Hautomakone hurisee kovasti. Isossa koneessa on nyt 30 munaa ja toisessa 7.
30 tipua on varattu uusille innokkaille harrastajille. Viisi munaa on vierassukuisia omille kanoilleni ja toivonkin saavani niistä kasvamaan parvelleni uuden kukon. Toivottavasti kuoriutumisprosentti on korkea, jotta saan itselleni toivomani tiput. Kaarle on aika antaa syksyllä pois, jotta ei polje pian munintaikään tulevia tyttäriään. Jos joku on kiinnostunut siitä, niin hyvä koti sille olisi mieleinen. Ei mikään sylissä viihtyvä , mutta muuten oikein kiltti ja sävyisä herrasmieskukko.
Kanasia on nyt omaan tarpeeseen 8 ja 2 pientä kanaa kasvaa vielä Muorin alla ja kukkopoika. Omaan tarpeeseen on nyt kanamäärä sopiva ja jatkossa kaikki kuoriutuvat hakevat koteja.

Nuorimmat kaksi 9 viikkoista olen sopeuttanut parveen tällä kertaa kokeenomaisesti niin, että laitoin ne ensin vanhempien nuorikkojen kanssa samaan aivan uuteen väliaikaiseen vieraaseen tarhaan vieraaseen ympäristöön etupihallemme. Odotin kolmisen päivää ja jo ne kulkivat samassa porukassa varsin sopuisasti ja nukkuivat kylkikyljessä. Sitten lisäsin joukkoon PikkuPian, joka on vanhemmista kanoistani arvojärjestyksessä alin. Hiukan oli jotain pientä nokan vääntöä, mutta ei vakavaa ja kun Pia parissä päivässä jo kulki muiden kanssa liketysten lisäsin joukkoon Viirun. Viiru solahti joukkoon pehmeästi. Odotin pari päivää ja tänään laitoin joukkoon ärhäkkäimmän kanaseni Matamin. Matami käyttäytyi uudessa ympäristössä varsin sävyisästi nuorempiaan kohtaan. Jännitän kovasti parveutuuko sekin muiden kanssa hyvin parin päivän sisällä, kulkemaan samassa kasassa? Antoi se äsken 9 viikkoisen tulla vierelleen syömään samasta kupista ja se on paljon se! Jäljellä on enää Kukkoni Kaarle, joka on varsin fiksu kukko ja Muori poikasineen. Parin päivän sisällä yhdistän Kaarlen joukkoon ja annan parven olla keskenään noin nelisen vuorokautta. Sen jälkeen vien ne vakituiseen kesäkanalaani parvena takaisin, jossa Muori odottaa tipuineen. No niin kauan kun, sillä on tiput huostassaan, se varmasti hätyyttää nuorisoa. Mutta se on aika pientä, jos vain yksi kana on hätyyttäväinen nuoria kohtaan ja muut sallivat siipien suojaan. Aika kivasti on yhdistäminen näin sujunut. Toivottavasti palkitsee loppuun saakka. :) Okei meneehän tässä pari viikkoa tällaisessa, mutta hätyyttämiseltä on vältytty lähes kokonaan. Aiemmin kuitenkin nuorikkojen parveutuminen on kestänyt viikkoja ennen kuin ovat saaneet täysin vapaasti liikkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti