lauantai 12. tammikuuta 2013

Tirpuset saapuivat kotiin.

Nämä ihanat undulaatin poikaset muutti meille eilen. <3


Sininen on oletettavasti koiras ja vihertävä naaras. Naaras on hienommalta värikuvaukseltaan harmaanvihreä violetti goldenface kaneli opaali ja poika  normaali kopoltti. Naaras on syntynyt 31.10.12 ja on nyt siis reilu 10viikkoa vanha. Koiraan tarkkaa kuoriutumisaikaa ei ole ylhäällä, mutta hän on nyt n. 7 viikkoa vanha poju. 


Paria on nyt kovasti tänään "kesytetty" ja tosi mukavan luottavaisia tyyppejä ne ovatkin. Uskaltavat tulla sormelle ja liikkua käden päällä, molemmat - jopa poju, jota ei juuri ole käsitelty. Asiaa auttaa varmasti, kun typyä on kesytetty jo kasvattajan luona ja se on perusluottavainen ihmistä kohtaan, niin se on kesyyntymisessä iso tuki tälle pojan höppänälle. Silti olen aivan äimistynyt siitä, kuinka rohkea ja luottavainen tuo vähemmän käsitelty poikakin on.
Pääsivätpä ne tänään vapaalennollekin tupakeittiöön ensimmäistä kertaa. Lento sujui hyvin ja kiinniotto helposti! Olen aivan yllättynyt! Olkapäällänikin uskalsivat, jonkun aikaa kuherrella. Nyt sitten nukkuvat kaiken uuden jälkeen häkissään orrellaan. <3

Poika kokeili vapaalennolla hiukan hienoa uutta narukeinuakin, mutta päätti sitten kiivetä ylemmäksi lampun varjostimen reunalle istumaan, johon keinu oli kiinnitetty. Onneksi lamppu ei ole lämpenevää sorttia. :) Typy tietty meni perässä.


Koikkulit eivät ole tulokkaista juuri sanoneet mitään. Illalla kävivät tsekkkaamassa, "Ai, tällasia meille toit?" - ja siinä se sitten olikin. No ovathan ne jo ennestään tulleet tutuiksi kanapoikasten kanssa. (Ensikuussa saatan, muuten haudottaa kanan tipusia. :) )
Nimet näille pitäisi keksiä?
Muutama ehdotus jo pyörii kielen päällä, mutta en julkaise niitä vielä. ;)


Ovat kyllä mainioita. Vaikuttavat ihan eufoorisilta, kun toisiaan kapsuttelevat. Kylki kyljessä pitää koko ajan kyhnyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti