keskiviikko 17. elokuuta 2011

huolta tipusta..

Tänään iltaruokinnan aikana huomasin, ettei yksi PikkuPiian tipuista tullut muiden kanssa normaaliin tapaan syömään, vaan seisoi tarhan laidalla yksinään. Yritin ohjata sitä syömään, mutta se ei suostunut juurikaan liikkumaan. Ojenteli vain hiukan kaulaansa kummallisesti.
Ulkona oli viileää ja päätin tuoda tipun vähäksi aikaa sisälle lämpimään lämpömaton päälle, sillä se ei liikkunut pysyäkseen lämpimänä. Ja PikkuPiia taas touhusi tipujen kanssa muuta, eikä kerennyt sitä lämmittämään.
Tarjosin sille sisällä vettä varovasti ruutalla nokan pielestä ja se sitä hiukan nieleksi. Näytti siltä ettei se hengittänyt normaalisti, vaan oli nokkahiukan avoinna.  Ja olin kuulevinani kummaa rahinaa? Annoin sen lämmetä kunnolla ja kun kanaset kävivät yöpuulle vein sen emolleen hoidettavaksi.
Kun käsittelin sitä, olin huomaavinani kaulan alueella muhkuran? Aivan kuin jotakin olisi juuttunut ruokatorveen? Voi olla että vain kuvittelen? Toivon, jos sillä oli ruokatorvessa jotakin, että se lähtisi yön aikana pois ja se parantuisi. Kovasti kuitenkin pelkään, että tämä on jotakin tarttuvaa kanojen sairautta, kun on jo kaksi selittämätöntä kuolemaa jo lyhyen ajan sisällä ja pelkään, että tämäkin tipu menehtyy.
Vieläkään ei ole tullut Evirasta vastausta mihin Tipitii kuoli?

Tänään koitti myös vanhempien kukkopoikien viimeinen päivä. Nopea toimitus taivaallisten kanojen parven johtajiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti