sunnuntai 2. lokakuuta 2011

1.10 kisat, Mikkeli

Tällä kertaa vuorossa oli kolme luokkaa Napin kanssa Mikkelissä. Tuomarina toimi Jari Tienhaara ja radat oli melko vaativia, mutta suoritettavissa. Nollia ei ropissut liikaa, mutta muutama onnekas näiltä radoilta nollat nappasi. Mutta ei nollia Napille tällä kertaa.
Lähtökohdat hyviin suoritukseen oli aika vähissä. Sillä olin kolme vuoro kautta potenut jonkin tasoista vatsatautia  ja vasta kisa-aamuna olo tuntui paremmalta. Mutta takana oli itsellä mm. kolmen vuoro kauden syömättömyys ja sen mukainen olo. Ensimmäinen luokka alkoi kuitenkin vasta klo 16:20. Joten petrasin oloani kaikin puolin, jotta saisin itseni kisa kuntoon ennen ratoja. Onnistuin tässä melko hyvin, mutta kestävyys radalla oli silti heikkoa.
Radat onnistuivat mukavasti ja hyllyjä ei kannata hävetä. Oikeastaan kaikilla radoilla tapahtui jotakin täysin ennalta arvaamatonta, joka johti hylkäykseen. Väärä ratasuoritus oli jokaisen radan hylyn syy. Etenkin viimeinen hyppyrata rata sujui loistavasti vaikka tämä tuomari tuntui kylvävän putkia joka paikkaan ja suosivan sarjaesteitä.

Tässä ensimmäisen radan suuntaa-antava ratapiirros.

 
Tämä rata sujui virheittä lähes loppuun asti ja ensimmäinen virhe tuli täysin ennalta arvaamattomassa kohdassa. Tämä pieni musta putki hassu otus, joka varsin mielellään hakee putkiin jätti suoralla renkaan jälkeen irtoamatta putkeen numero 15! Luotin aivan sata varmana, että sinnehän se menee ja lähdin irtomaan esteelle 16 niin se oikasikin perääni. Siis niin turha virhe! Korjasin esteen ja jatkoin matkaa keinulle, mutta odottamattomasta virheestä häkeltyneenä en ohjannut estettä nro 17 riittävän tehokkaasti ja Nappi hyppäsi sen toistamiseen väärältä puolelta uudestaan. Tästä hylky.
Tällä radalla eniten pelkäsin kohtaa 9-10-11 sillä Nappi on viime aikoina lähtenyt huonosti päällejuoksuihin tällaisessa tilanteessa. Joten teinkin kohdan välistä vetoina, mikä varmasti oli tosi tönkön näköistä ja hidasti koiran menoa. pelkäsin myös kohtaa 11-12, sillä pelkäsin sen irtoavan esteen 11 jälkeen esteelle 6C. Olen tyytyväinen ettei näissä kohdissa tullut rata virheitä. Myös kepit sujuivat onnistuneesti joka radalla. Kontakti esteiltä puuttui vauhti täysin. Vauhti on nyt hukassa näillä esteillä, kun ollaan kontakteja namitettu ja sillä hiukan hakusessa mitä pitäisi tehdä. Huono juttu. Tartteisin kaverin  treeneissä palkaamaan sitä - yksin aika mahdotonta tätä korjata, kun se oottaa ja hidastelee, että tulen itse palkkaamaan. Turhaa aikaa kuluu nyt kontakteilla ja sillä on tiukkaa pärjätä borderterriereitä ja sheltieitä vastaan muutenkin.


Tässä toisen radan rata piirros.


Tältä radalta vain hilkkua vaille nolla. Tämä rata sujui varsin mukavasti kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka, jossa hylyn aiheutti SAMA VIRHE kuin A-radalla. PAHKELE! Nyt täytyy ottaa työn alle tämä sen kanssa. Ja harjoitella esteen lavan kierto kuntoon - tämä perusasia. Se hyppää aivan liian herkasti esteen uudestaan lavan ympäri kierrätettäessä. Toki minäkin varmasti molemmilla radoilla hätäilin tässä liikaa enkä odottanut sitä tarpeeksi. Mutta niin turha virhe! ja niin helpossa kohdassa aiheutti muuten niin onnistuneen radan hylkäyksen. Mun olisi kannattanut ohjata kohta takaakiertona, miten monet sen tekivätkin. Vauhtia olisi saanut olla hiukan paremmin tällä radalla ja se vauhti tosiaan hukkui sinne kontakti esteille, joten en ole varma olisiko päässyt ihanne aikaan tällä radalla vaikka  este nro 18 olisi onnistunut. Ihanne ajat oli tiukkoja. Erityisen tyytyväinen tällä radalla olen kohdan 9-10 sujuvuuteen, sillä pelkäsin Napin irtoavan keppejen sijasta vieressä olevalle putkelle nro 13.

Tässä viimeisen hyppyradan ratapiirros.


Tää rata sujui NIIN hienosti! Vauhti oli hyvä ja ilman virhettä sillä olisi ollut mahdollisuudet sijoille. Selittämättömin virhe ja tapahtuma, joka johti tämän radan hylkyyn tapahtui kohdassa 5-6 kun se päätti arpaista välistä mukaan esteen nro 13 väärästä suunnasta. Aivan käsittämätön siirto! Okei, koira jäi multa hiukan selän taakse, kun juoksin tukka putkella putki suoran viertä pituuden puolella keretäkseni vastaanottamaan koiran esteen 7 vastaiselle puolelle. Kun ennen putkea kuusi käännyin kunnolla katsomaan missä se tulee, se oli jo menossa kovaa vauhtia kohti muuria, eikä sitä enää kääntänyt mikään. Mistä petkeleestä se tällaisessa kohdassa varsin putkihakuisena koirana sai päähänsä lähteä minusta poispäin esteelle 13, kun suutasin täysia kohti edessä olevaa putkea? Ai, eikö tee omia johtopäätöksiä? Musta tuntuu, että Nappi on viime aikoina useinkin tehnyt hiukan omia ratkaisuja. Toki ohjaajasta se vika on monesti löytynyt. Mutta tätä ei kylä selitä mikään? Mä olin liikkumassa täysillä esteen nro 7 taakse. Harmi, kun rata ei tullut nauhalle. Mutta kanssa kisaajat eivät ainakaan osaa sanoa mikä aiheutti tämän Napin valinnan. Mutta oikeasti tästä radasta jäi hyvä fiilis silti. Sujui kaikin puolin muuten niin mukavasti ja vauhti riitti.

Kotimatka oli tuskainen, sillä vatsataudin oireet tulivat takaisin mukanaan sietämätön päänsärky. Nyt sunnuntai aamuna tätä kirjoittaessani olen taas sairas. Tosin en niin huonossa kunnossa, kuin aiemmin. Oliko rempastu liikaa? Ihmettelen, miksi tämä ei ole tarttunut muihin perheen jäseniin? Pitäs varmaan parin päivän päästä mennä lääkäriin, jos ei helpota. Kohta viisi vuorokautta takana - ilman, että maha on ollut kunnossa päivääkään. Harmillista on, että hyviä treenejä jää väliin. Positiivista on tää pakollinen dietti. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti