keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Harkat 4.9

Talvikausi alkoi ja  harjoitusryhmien kokoonpanot ovat uudet. Taru aloitti pentuagilityryhmässä. Ja Nappi ja Penni treenaa kilpailevien ryhmässä Tarun jälkeen. Itse en ottanut tälle kaudelle ryhmää vedettäväksi lainkaan vaan päätin pitää taukoa tästä hommasta ja keskittyä vain omien koirien treenaamiseen.
Treenin jälkeen oli mukava kotona muistaa omienkin koirien suorituksista jotain eikä vain ryhmäläisten suorituksia. :)

Tarun kanssa tehtiin vain helppoja pieniä etenemisharjoituksia putkelta kolmen esteen suoralle. Lopuksi kokeilin sen kanssa ekaa kertaa valssia esteiden väliin, joka onnistui parin toiston jälkeen, mutta vaati ensin pennun palkkaamisen kertaalleen esteiden väliin. Tämän avun jälkeen se ymmärsi heti seuraavalla toistolla kääntyä ohjaavan käden suuntaan ja tehdä oikein.

Napin ja Pennin kanssa suoritettiin alla olevaa rataa. Kuva on suuntaa antava.


Penni lähti suorittamaan taas mielettömällä innolla. :) Rata keskeytyi ensimmäisellä yrityksellä kepeille, jossa se ei osannut lähteä poispäinkäännöllä kepeille, kun jäin ohjaamaan esteen 9,12 vasemmalle puolelle. Asiaa kyllä vaikeutti ensimmäisten yritysten aikana keppien takana näkyvä pussin pää, johon Penni pyrki irtoamaan. Mutta tämä ei ollut kokonaan epäonnistumisten syy, sillä toistojen jälkeen, kun se oli ymmärtänyt ettei pussille mennä se ei yhäkään onnistunut tällä ohjaustavalla hakemaan keppejä. Alkudraivin jälkeen, kun vauhti oli jo hillitympää, onnistui kohdan ohjaaminen niin, että teki persjätön esteiden 8 ja 9 välissä, jolloin pääsi hyvin pyöräyttämään koiran kepeille. Ensi yrittämällä tämä olisi voinut olla vaikeaa, kun Penni painatti tuplavauhdilla, mutta olisi onnistunut, jos olisin jättänyt koiran huolellisesti A:n kontaktille ja irronnut itse jo lähes esteelle 8, jolloin olisin kerennyt tekemään persjätön esteiden 8 ja 9 väliin, heti ekalla yrittämällä. Mutta Penni ei välttämättä pysy kontakteilla. Keppien jälkeen este 11 meni pitkäksi ja Penni irtosi esteelle 7,14 väärästä suunnasta. Tässä syynä selvä ennakoivan valssin myöhästyminen. Mulle on aina ollut hiukan hankalia itselle noi tollaset "pitkät kuljetukset" jollainen on keppien ja esteen 11 välissä, enkä oikein osaa arvioida milloin mun tulee liikkua ja toimia.  Jotenkin tällainen rikkoo mun oman rytmin enkä osaa toimia ajoissa.
Tämän päivän treenin perusteella käyn treenaamassa Pennin kanssa itsenäisesti kohdan 9-10 niin , että se osaa sen poiskäännöllä, vaikka toiselta puolelta estettä pyöräyttäminen kepeille sopii sille paremmin. Mutta tulee ehkä tilanteita, joissa mun on pakko ohjata se tuolla poispäinkäännöllä kepeille, joten se pitää osata. On se hauska koira , mutta niin vaativa ohjata.

Napin kanssa harjoitus sujui helpommin, mutta senkin kanssa hyppy 11 meni pitkäksi, koska mun valssi oli jälleen myöhässä. Nappi kykeni suorittamaan hypyltä kepeille poispäinkäännöllä, mutta sille paras tapa ohjata tämä kohta on tehdä pesrjättö esteiden 8 ja 9 väliin, jolloin pääsee esteen 9 oikealle puolelle. Napille tämä ohjaustapa sopii erityisen hyvin tässä kohdassa. Napin kanssa toimi myös hyvin persjättö kohdassa 13-14. Napin kanssa muutenkin persjätöt on hyviä, kunhan on tarkkana ja ei jätä sitä selän taakse. Pennin kanssa persjättöihin ei aina kerkeä.

Lopuksi tein hiukan kontakti treeniä molempien kanssa. Pennin kontaktille jäämisessä vaikeuksia, vaikka se kyllä otti kontaktit hyvin alas asti, mutta varasti sieltä ennen lupaa. Molemmille pitää saada ehdottomasti lisää vauhtia alastulokontakteihin.

Mun tartteis jotenkin saada kartoitettua lista: josta näkee missä Nappi on parempi kuin Penni ja päinvastoin. Kisatilanteissa tällainen saattaisi auttaa mua muistamaan molempien koirien erityispiirteitä rataan tutustuessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti