torstai 13. lokakuuta 2011

Voihan Vattu!

Koko kesän ovat koirat ja kanat keskenään sulassa sovussa ulkoilleet. Ja kertaakaan eivät ole osoittaneet merkkiä että haluisvat niitä saalistaa. Ovat olleet kanalassa mun kanssa sisällä ilman mitään ongelmia. Mutta mitä tapahtuikaan tänään!
Pyysin Mikoa avaamaan kanalan oven samalla kun vei roskat roskikseen, jotta kanaset pääsevät ulos. Tämän jälkeen Miko tuli sisään. Tässä vaiheessa ilmeisesti Taru ja Nappi olivat menneet kanalaan tutkimaan löytyisikö munia. No eipä löytynyt munia, mutta jostain mielenoikusta oli Taru napannut nuoren kukkopojan suuhunsa ja tuonut sen pihalle. En tiedä kuinka kauan tällä kukolla oli "leikitty", kun katsoin ikkunasta ulos ja näin Tarulla suussa märän ja hiekkaisen kukkoraasun. Juoksin pihalle sadatellen ja nappasin kukon maasta syliini. Hengissä se oli eikä verta näkynyt. Mutta kyyhistyi vain paikalleen. Kannoin läpimärän kukkopojan tupaan, jossa tutkin vammoja. En löytänyt yhtään verireikää, mutta mustelmia kyllä. Jonkin ajan päästä se yritti jo jaloilleen. Ja nyt se on jo lähes kuivunut ja istuu Mikon huoneen oviaukon portinpäällä. Ojentelee kaulaansa ja syö kädestä ruokaa ja juttelee hiukan. Kun sitä nostaa ja sen tasapaino muuttuu ja se räpyttää vastaan, joten vaikuttaa, että siivetkin olisi kunnossa, vaikka löysin toisen siiven päältä ruhjeen.
Se saa kuivua ja levätä nyt kunnolla täällä lämpimässä ennenkuin vien sen muiden luo kanalaan. Jossa sitten todennäköisesti näen, kun se lähtee liikkeelle, kuinka se liikkuu, sillä nyt se haluaa vain olla "orrellaan" ja levätä.
Jos se näyttää illalla huonolta pääsee se kukkopoikien taivaaseen. :( Vaikka tuleehan niiden aika lähteä kukkopoikien taivaaseen jossakin vaiheessa kuitenkin, mutta olisi se saanut vielä jonkin aikaa olla kun tuli niin hyvin toimeen muiden poikien ja kanojen kanssa. Oli nimittäin kaikkein kiltein ja alistuvin pikkukukko.
Että ottaa hattuun tämäkin! Ne on tähän asti tulleet niin hyvin keskenään toimeen tuolla pihalla, sekä koirat, että kanat. Mutta nyt, kun pääsi näin käymään, on varmaa ettei niitä voi pitää enää yhtäaikaa pihalla vapaana. Pentele sentään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti