keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Nappi fyssarilla.

Nappi oli tänään taas fysioterapeutilla. Jumit on hiukan helpottaneet, mutta yhä on kireyttä etenkin takajalkojen lihaksissa ja selässä. Samalla tehtiin hiukan kartoitusta kuinka se osaa tai pystyy käyttämään takapäätään. Ja tulos oli heikko. Se käyttää takapäätään hyvin kankeasti ja saimmekin kotiläksyksi erinäisiä tehtäviä, joilla opetetaan ja samalla vetreytetään koiraa käyttämään paremmin takajalkojaan ja peräänsä. Esimerkiksi peruuttamista ja pallin ympäri liikkumista niin, että etutassut ovat pallin päällä ja koira astuu tassuillaan sivulle. Lisäksi annetaan lämpöhoitoa erityisesti oikean takajalan alueelle, sillä se on selkeästi tältä puolelta pahemmin jumissa, kuin vasemmalta.
Kahden viikon kuluttua näemme paremmin, kun Nappia on harjoitettu tehtäviin onko kankeus osaamattomuutta vai sitä ettei se kykene parempaan.

Napilla on ollut pitkään agilityssä ongelmana liukastelu etenkin ruohomatoilla. Tämä takapään kankeus saattaa joko olla syy sille tai seuraus siitä. Eli liukastelu johtuu siitä, että se on huono käyttämään takapäätään tai sitten se on takapäästään jumissa, koska liukastelee. Nyt mun tartteis löytää keino saada takatassuille pitoa! Mulle on ehdotettu coca-colaa, hunajaa ja tassuvahoja. Cocis ei välttämättä ole hyvä idea näin talvella ja vaikutukseltaan todennäköisesti erittäin lyhytkestoinen. Mutta hunajaa kokeilen huomispäivän treeneissä.

Helpottavaa on, että joitakin vastauksia on hakusessa ja että se selkeästi vastaa hyvin hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti