keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Nyt on sitten hautomakone lastattu munilla. Odotamme siis parvenlisäystä 15.2.12. :)
Kitsaasti jakavat omat sekä muiden kanat tähän aikaan vuodesta munia, joten munia löytyy tähän hätään omasta takaa vain 8 ja toivon mukaan yhtä tuotetaan Viirun toimesta juur parhaillaan kanalan pesässä. Vahva on epäilykseni että myös muut munani ovat Viirun munia. Illalla haen vielä muutaman munan mäntsäläntien varresta eräältä kanan pitäjältä joukon jatkoksi. Olen kerännyt nyt omia munia kanalasta haudontaan parin viikon ajan, eikä niitä enää voi säästellä, kun niiden itävyys laskee, joten hautomakone jää nyt puolilleen munien puutteessa, mutta haudotaan nyt nämä ja katsotaan haudotaanko sitten myöhemmin uudestaan uusi satsi. :) Tuohon koneeseen mahtuisi muuten luvatun 24 munan sijasta 28 munaa. Voi, että tää on taas kivaa ja jännää tää odottaminen. Kolmen päivän päästä läpivalaisen munat ja silloin näkee mitkä ovat lähteneet kehittymään.
Matami kovasti kanalassa yrittää yhä hautoa tyhjää pesää. Hautonut nyt jo pari kuukautta. Pöhkö kana. Jos sää sallii  ja kanalan lämmöt pysyvät riittävän korkealla, niin saatan antaa näistä munista muutamia sille loppuvaiheessa hoidettavaksi, jos se lähes kolmen viikon päästä yrittää hautoa. Se on aika hoikassa kunnossa ja mun tarvii ruveta syöttämään sitä sinne pesään, ennenkuin näivettyy hengiltä- hupsu lintu!
Kanalan kestopehku ei pala kunnolla. Haenkin tallilta sinne sekaan kunnolla palavaa hevosen lantaa, jotta se alkaisi palamaan kunnolla ja lämmöt nousisi. Nyt siellä on ollut lämmitysapuna sellainen pakkasvahti, joka vahtii ettei lämpötila laske alle 5 asteen. Viisi astetta on jo tosi kylmä pikkutipuille emon hoidossa, kun emo alkaa jo kolmantena vuorokautena kuoriutumisesta liikkumaan enemmän ja poikaset eivät aina halutessaan pääse siipien alle lämpimään. Näillä konehaudotuilla tipuilla lämmityksestä huolehtii poikaslämmitin, joka ei juokse karkuun, eikä opeta muita syömään yms. silloin kun tartteis lämmitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti