maanantai 6. helmikuuta 2012

Haudontaa 11vrk.

Eilen tuli 11vrk haudonnassa täyteen ja läpivalaisin munaset. Harmikseni kaksi muualta haetuista munista oli mennyt kesken. Selkeä paksu verirengas kierti molemmissa munissa. 8 muualta tulleesta munasta vain enää kaksi kehittyy muiden mukana. Heikoksi menee nyt näillä haetuilla munilla kuoriutuvuus. Alkaa jo epäilyttää ettei niistä yksikään kehity loppuun saakka. Jotakin niissä munissa on vialla. Tosi suuret ilmatilat ja jotenkin läpivalaistessa turhan hailakan näköisiä sieltä munan terävästä päästä. Kahdeksasta tuonti munasta vain neljä lähti kehittymään ja niistäkin nyt jo mennyt 2 kesken. Kertakaikkiaan harmittavaa!

Mutta omien kanasten munat! Ne on niin vilkkaita. :D Kuhina vaan käy munien sisällä kun niitä läpivalaisee. Ihan jatkuvaa liikettä nähtävissä. Hienoa! Kaikki 10 omaa kehittyy hyvin! Ilmatilatkin niissä ovat alkaneet laajentua oikein hyvin. Toivottavasti nämä vielä jaksavat kuoriutuakin! :)

Toivottavasti koneen kosteudet ovat pysyneet oikeina. Vain toisessa koneen vesisäiliössä kehoitetaan pitämään tässä vaiheessa vettä ja olen toiminut tämän ohjeen mukaan. Mutta äsken laitoin digitaalisen sääaseman koneeseen ja kosteus oli vain 30% ja sen pitäisi olla 40-50% välillä. Näinköhän nämä kuivat pakkaskelit tekevät nyt hallaa tälle jutulle? En myöskään tiedä voiko koneen kosteusmittariin täysin luottaa, kun ainakin lämpötilan tämä sääasema näyttää pyllylleen. Taidan kuitenkin hiukan lisätä kosteutta koneeseen. Sen verta alkaihen on nyt tuo 30% arvo. Olen kuitenkin muiden kirjoituksista käsittänyt, että liian korkea kosteus on haitallisempaa kehittyville munille, kuin liian alhainen. Liian kosteassa kehittyvät kasvavat liian suuriksi eivätkä välttämättä kykene kuoriutumaan. Liika kosteus saattaa aiheuttaa myös vääntyneitä ja kieroja varpaita. Johtuisiko siitä, että tipu kasvaa liian suureksi ja on loppuajasta liian ahtaalla munassa, niin varpaat vääntyvät?
En kyllä varmaan saa sielun auhaa näissä haudonta yrityksissäni ennenkuin hommaan varmasti tarkan kosteus ja lämpömittarin. Mut niinhän mä luulin, että tämäkin laite mikä mulla nyt on olis hyvä. Mutta niin vaan näyttää härän pyllyä.. ainakin lämpötilan kohdalla.

Tilasin muuten odotetuille "keinoemon", Brincean EcoGlow20 poikaslämmittimen. Eipähän tartte olla huolissaan poikasten lämmityksen toimivuudesta ja paloturvallisuudesta.

Tässä kuva laitteesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti