sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tipuja suunnitteilla taas. :)

Tipuset on siirretty kylmäeteiseen ja ovat olleet siellä nyt pari päivää totuttelemassa viileämpiin oloihin, jotta voivat muuttaa pian kanalaan kasvamaan. Yritän tutkia ja arvuutella niiden sukupuolia ja valitettavan moni niistä mun silmään alkaa vaikuttamaan kukolta. Huomenna aion oikein tosissani tutkia niistä kana/kukko merkkejä. Eikö nyt ihan oikeesti voisi syntyä niitä kanoja?
Laiton hautomakoneeseen 12 munaa hautumaan. Ystävällekin yritän niistä nyt saada kanoja kuoriutumaan. Ja jos nyt käy niin hyvä säkä, että niitä kanoja tuleekin sitten paljon, niin meiltä saa sitten keväällä ja kesällä ostaa kanatipuja ja erityisesti kukkopojat ovat kaupan! Tulkee hakemaan hienoja, komeita kukkosia! ;)
Näistä 12 munasta 9 ovat siitosmuniksi säilytettyjä munia ja yksi 20.2  munittu muna, joka oli eksynyt väärään rasiaan ja pari vanhempaa 9.2 munittua munaa.
Mulla on ajatus laittaa pääsiäiseksi vielä ihan oma satsinsa munia koneeseen muualta haetuista siitosmunista, mutta saa nähdä nyt laitanko? Katsotaan nyt miten näistä kuoriutuvat tivut asettuvat kanalaan taloksi?

Kuoriutuville kukkopojille aion rakentaa pihalle kesäksi ihan oman tarhansa, jossa saavat sitten keskenään nahista niin kauan kuin olosuhteet antaa myöten ja tulevat toimeen keskenään. Ja sieltä tarhasta saa toki tulla valitsemaan omansa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti