keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lampaan kesyttäjät.

Lampaat haettiin sunnuntai iltana ja olivat alkuun melkoisen arkoja ja vauhkoja, kun joutuivat emosta eroon ja uuteen kotiin. Voip olla että herätettiin hiukan hilpeyttä ajaen keskustan ohi kaksi lammasta farmarin takakontissa määkien. :)
Eka vuorokausi sitten kuluikin lampolaan tutustuen.


 Tämä valkeampi on selvästi rohkeampi ja uteliaampi.

Maanantaina päätin sitten päätin ottaa ne ensimmäistä kertaa hihnassa ulos.
Olisi pitänyt saada videolle se kerta! Oli nimittäin aikamoista kohellusta, kun kaksi lammasta ensimmäistä kertaa elämässään pannat kaulassaan hihnassa yrittävät sinkoilla vauhkoina sinne tänne. Kärsivällisyydellä kuitenkin onnistuu. :) ja lopulta ne söivät rauhallisesti ruohoa ja antoivat kosketella. Tiistaina päätin rakentaa takapihalle pienen "kesytystarhan" jonne jo aamusta osattiin kulkea hihnassa melkoisen mallikkaasti edelliskertaan verraten! :)
Lapset ovat mainioita lampaan "kesyttäjiä" voikukkineen.
Tänään ne jo tulevat tarhassa vastaan, kun tarhaa lähestyy, mutta saattavat vielä hiukan perääntyä, kun niitä yrittää koskettaa, mutta siihen löytyy oiva apu, voikukat tai rehu. Silloin unohtuu arkuus, kun suu mussuttaa, niin jo annetaan koskettaakin. Yöksi olen vienyt päkätit vielä lampolaansa.
Muutaman päivän kuluttua rupean viemään niitä jo laitumellekin, kunhan hiukan vielä paremmin oppivat meidän perheen ihmisiin, ääniin ja eläimiin. On sitten helpompi saada ne sieltä kiinni, kun ovat ensin oppineet luottamaan meihin.


 Lapset tykkää kyllä niistä kovasti ja ovat innoissaan.
Miko odottaa kovasti hetkeä milloin pääsee niitä taluttamaan.
Huomenna pitäisi suorittaa operaatio lampaan pesu. Karsinaansa ovat sotkeneet paljon vähemmän kuin ajattelin.

Penni ei välitä lampaista yhtään. Päinvastoin on päättänyt käyttäytyä kuin niitä ei olisikaan. Nappi ja etenkin Taru ovat kiinnostuneita ja vinkuivat ja vinkuvat yhä välillä niiden perään. Yrittivät lampaiden lähelle, mutta ottivat sitten aidasta tällit. Taru kiljui kuin päätä olisi irti leikattu. Nappi tyytyi ulvahtamaan ja loikaamaan kauemmaksi. Kerrasta oppi Nappi, Taru kokeili tänään uudestaan - tosin todennäköisesti vahingossa, sillä ei pyrkinyt sillä hetkellä lammastarhaan vaan liikkui sen likellä. Eivät ole yrittäneet sen koommin mennä liian likelle aitaa mennäkseen sen ali, vaikka sen takaa kyllä lampaita tarkkailevat. Ne tietävät kyllä milloin sähkö on pois päältä, sillä heti, kun lampaat on illalla viety pois tarhasta ne menevät lankojen ali tarhaan, mutta vasta, kun sähkö on pois päältä. Fiksuja koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti