lauantai 9. kesäkuuta 2012

Vastoinkäymistä...

Eilen löytyi kanalan oven edustalta shokeeraava yllätys. :( Lempinuorikkoni Pitkäsulka löytyi kuolleena ja on ilmeisesti nokittu ja kaluttu hengiltä. Vaikka parvi on elänyt varsin hyvässä sulassa sovussa ilman kummempaa nahinaa. Ainoastaan Muori poikasiaan hoitaessa on saattanut nuorikkoja ja PikkuPiia hätyyttää. En ymmärrä?? En näe muuta vaihtoehtoa kuin, että kana olisi jotenkin haavoittanut itsensä vapaana kulkiessaan ja saanut verireijän, jonka johdosta muut ovat sitä alkaneet nokkia. Sillä kanat kyllä voivat verta nähdessään nokkia kaverin hengiltä. Mutta mikä sitä sillä lailla olisi voinut vahingoittaa?? Nyt pelottaa alkaa yhdistää kahta erillään kasvavaa pikkukanaa paveen, jos tällaista hulluutta ilmenee toistamiseen, niin pienet on totisessa vaarassa.
En ymmärrä. Parvi on käyttäytynyt hyvin seesteisesti??!!


lisäys: Tuolla munanetin puolella keskustelussa jotkut ovat sitä mieltä, että tuo voisi olla rotankin tekosia. Tältä kantilta ajateltuna voisin myös epäillä Lumikkoa, sillä sellisen olen nähnyt täällä kahdesti, mutta en yhtäkään rottaa. Nuo schipperket tuntuvat pitävän ainakin meidän tontilla tuon hiiri ja päästäiskannan melko pienenä.

Alla kuva surkean kohtalon saaneesta kanasta. Herkempien vuoksi kuva sijoitettu erilleen, jotta ne jotka eivät halua kuvaa katsoa voivat rullata sen yli nopeasti.
______________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti