keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kuulumisia talvilampolasta.

Eipä ole pitkään aikaan tullut tänne kirjoiteltua, mutta yritänpä nyt pikkuhiljaa päivitellä tänne kuulumisia ja kuten huomaatte, uudistin hiukan sivun ulkoasuakin. :)
Aloitetaan nyt vaikka lampahista! :)

Nimikse he siis saivat eniten äänestetyt nimet Pilvi ja Utu. Valkea on Pilvi ja harmaampi on Utu.

Lampaat ovat kasvaneet isoiksi jässiköiksi ja ovat varsin kesyjä kotiväkeä kohtaan. Vieraita saatetaan hiukan vierastaa, mutta, jos ruokaa on tarjolla turha ujous unohtuu hetkessä.

Talvilampola on toiminut mukavasti ja lämmintä on riittänyt. Oveen rakensin tuulisuojaksi vanhoista räsymatoista viritelmän, jonka välistä lampaat menevät sisään ja ulos päivisin. Kovien pakkastenkin aikaan lampolan sisälämpötila oli n. -1 ja -2 välillä. Nyt suojakelillä siellä on turhankin lämmin ja sisälle meinaa hiukan kertyä pakkaspäiviltä kosteutta. Siihen auttaa onneksi, että pitää ovea auki päivisin. Sateisina keleinä, jolloin en viitsi antaa lampaiden olla kovin paljon ulkona kastelemassa villojaan, tämä on hiukan ongelma. Silloin kosteutta kertyy sisään, kun ulkoa sisään kertynyt lumi alkaa sulaa ja vesihöyry ei pääse tarpeeksi haihtumaan. Tarvitsee varmaan tehdä pari ilmastointi räppänää lisää.
Kestopehku pöhöttää lämpöä lampaiden jalkojen juuressa mukavasti vaikka tyhjensin lampolan vanhoista alusista hiukan ennen lumia.

Sateisena syksynä, kun ilmat viilenivät ne likaantuivat villoistaan ja nyt ne on ihan harmaan näköisiä, mutta ei niitä auta nyt talvella pestäkään - paleltuuvat mokomat, kun villa kestää kuivua hyvin kauan. Onneksi villa on kuitenkin puhdasta alta, vain päältä näyttää likaiselta.

Pässiä en heille hankkinut tälle talvelle, mutta ensi talvelle saatan pojan klopin meille hankkiakin hommiin, Niin että kevään tullessa olisi pikkukaritsoita valmiina kesälaitumille. :)

Tässä heistä talvisia kuvia.








Tässä vielä muutamia kuvia loppukesän laitumelta.






 Tapasinpa tällaisenkin pellon laidassa. <3
Päivänsäde vai menninkäinen? <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti