tiistai 13. syyskuuta 2011

Huoh!
Kyllä näitä vastoinkäymisiä Napin treeni- ja kilpailu-uralla pukkaa.
Sillä on nyt ikää neljä vuotta ja takana monta pitkää treeni ja kisataukoa ja taas, juuri kun sain sen kisakuntoon, se alkaa ontua. :(
Lauantaina ennen toiselle piirimestaruus radalle menoa se painautui hetkeksi maahan ja yritti nuolla oikean etutassun anturaa, ikäänkuin siellä olisi jotakin. Tutkin tassun, enkä löytänyt siitä mitään vikaa ja kun koira ei vaikuttanut ontuvan starttasin toiselle piirimestaruus radalle. Radan jälkeen se arkoi tassuaan selvästi. Tutkin tassua uudelleen ja löysin anturasta aivan karvoituksen vierestä pienen vanhan vamman näköisen repeymän, joka hiukan punoitti, kun oikein tarkasti katsoi. Ajattelin tämän vaivaavan sitä.
Lauantai iltana kotona  puhdistin tassun ja laitoin siihen aloeverageliä. Ja koira näytti seuraavana päivänä liikkuvan aivan normaalisti ja ajattelin, että koira on kunnossa.
Starttasin sunnuntaina sen kanssa yhden kisaradan, jonka jälkeen se arkoi tassuaan taas selvästi. Vauhdikkaan  ja hyvän radan teki silti, lievällä yli ajalla, vaikka tassu arkoi.
Jonkin ajan päästä radasta se kuitenkin taas liikkui lähes normaalisti. Ajattelin, että se on jotenkin hiukan venähtänyt tms. tullessaan alas hypyltä ja menee levolla ohi.
Maanantai aamuna yön levon jälkeen, kun mies päästi koirat aamulla ulos, se ontui jalkaa selvästi, mutta kevyen liikkumisen myötä ontuminen loppui ja koira näytti liikkuvan lähes normaalisti, kun itse nousin lasten kanssa ylös. Ajattelin, että seuraan tilannetta pari päivää ja toivon, että vaiva menee levolla ohi.
Nyt varasin eläinlääkärille ajan, sillä Nappi ei vieläkään liiku aivan normaalisti, vaan aina välillä varoo tassuaan ja pyrkii satunnaisesti hiukan nuolemaan sitä. Tassun reunaan ison anturan viereen on tullut pikkuruinen hiukan märkivä alue, jonka luulen johtuvan nuolemisesta ja voi olla, että se arkoo tassuaan nyt tästäkin syystä, mutta tätä aluetta ei mielestäni ollut silloin, kun ensimmäiset merkit arkomisesta huomasin.
Vaikuttaisi, että vaiva olisi tassun ja ranteen paikkeilla, mutta eihän tiedä vaikka vika löytyisi korkeammaltakin. Aivan selkeästi se ei kuitenkaan kokoajan onnu.
Pelkään, että jalassa on jotakin vakavaa vikaa. Toivottavasti Napin agilityura ei hyydy tähän tai kyseessä ole mikään muu elämää vaikeuttava tekijä! Toivottavasti syy olisi vain pienestä tärähtämisestä, joka on aiheuttanut kipua ja saanut siten Napin nuolemaan ihoaan, joka on nyt ihan hitusen rikki ja se arkoo nyt siksi että iho on rikki ja että varsinainen alkuperäinen syy olisi jo ohi.
Tai sitten se ehkä nuolee ihon rikki kun kipua on muualla ja näin pahentaa asiaa.
Muutaman tunnin päästä toivottavasti olen asiassa viisaampi, kun Ilkka Kvist on tutkinut jalan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti