lauantai 5. toukokuuta 2012

Kanalassa rauha maassa - kuinka kauan?

Kukkopojista vain Harmo jäi jäljelle ja Kaarle tuntuu sietävän sen läsnäolon. Kaarle kulkee rouvineen omassa porukassa ja Harmo neitiensä kanssa omassa. Yöksi kuitenkin kiivetään samoille orsille nukkumaan. Nuoriso alapuolelle ja seniorit ylle. Harmo opettelee kovasti kiekumaan ja se kuulostaa hyvin koomiselta.
Nuoremmat tipuset asuvat yhä eristetysti nuorisosta ja vanhemmista ja saavat vielä jonkin aikaa varttua näin suojatusti. Siellä se Kultsu hybridi koipelikin kasvaa - ja en ole vieläkään muistanut sitä valokuvata. Touhua vaan tuntuu kevään myötä olevan nyt niin paljon, ettei kerkeä/muista.

Matamille ja Muorille kuoriutui molemmille kaksi tipua ja siellä rouvat tarkkana pesissään lapsiaan hoitavat.
Voipi olla tiedossa hiukan levottomuutta, kun Matami ja Muori jatkossa puolustavat poikasiaan toisiltaan ja muilta. Vielä saavat kuitenkin hoitaa tipujaan eristetysti, kunnes poikaset ovat vahvistuneet riittävästi pysyäkseen emon vaihdin mukana. Sitten alkaa parveen sopeuttaminen. Kaarlen kuuluisi fiksuna kukkona osallistua rouviensa tipujen hoitoon ja puolustamiseen, sitten kun rouvat ovat valmiita tipunsa esille tuomaan, mutta saa nähdä kuinka käy?
Viimekesäinen kukkoni Urpo, kun esimerkiksi oli päättänyt, että kaikki tiput pitää lahdata. Kaarle onneksi tullessaan loppukesän kohteli hyvin kanojaan ja niiden tipuja - toivottavasti sama käytös toistuu.

Hautomakoneessa taas kuoriudutaan. Kuudesta kochinin munasta on kuoriutunut nyt 4 ja toinen kuoriutumattomista vaikuttaa kuolleelta. Se on sama muna, jonka tarjosin Matamille haudottavaksi viikon kehittymisen jälkeen ja matami oli "unohtanut" sen ulkopuolelle ja se oli päässyt jo kylmenemään, kun huomasin tilanteen. Toin munan vauhdilla sisään ja läpivalaisin pikaisesti, jolloin totesin sen olevan vielä hengissä. Pistin sen äkkiä takaisin hautomakoneeseen ja toivoin parasta, mutta ei tainnut auttaa? Yhtä Kochini poikasta siis varmasti yhä vielä odotetaan. Kaikki nämä kochinin poikaset ovat jo varattu. Lisäksi koneessa on kehittynyt 10 ystäväni ilmajokisten kanojen munaa. Niistä on kuoriutunut nyt 2 ja viidessä niistä on jo reikä kyljessä. Odottavan aika on pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti